viernes, 3 de mayo de 2013

El documental a l'educació

Pels alumnes de l'itinerari B hem de realitzar un documental, que doni a conèixer un tema sobre l'educació a les nostres illes, en el nostre cas d'Eivissa.

Personalment, penso que els documentals a l'educació són una eina que pot ser de l'interès dels infants per tractar qualsevol tema que volem donar a conèixer a la nostra classe, i pot cridar l'atencio dels nens molt fàcilment.

Avui dia, es treballa a més aules d'educacio infantil per mitjà de les noves tecnologies, ja que solen ser de l'interès dels infants i aprenen més ràpidament. Els documentals són una bona manera per ensenyar un tema en concret, de manera visual per mitjà de pantalles o televisors. 

No obstant, també seria idoni que els infants una vegada hagin vist un documental, es realitzi una assemblea per parlar d'allò que han vist i aprofundir sobre aquell tema entre tota la classe. Tambe poden servir per introduir un tema que es vulgui tractar per un projecte del centre, i que ajudi als infants en la seva investigació.

Els documentals també són importants per la comunicació oral, ja que els infants poden aprendre més vocabulari per la seva vida. 

En definitiva, crec que els documentals poden ser molt útils per l'aprenentatge dels infants, però sense abusar d'aquesta pràctica, sinó convinant diferents activitats, i que els documentals siguin una activitat més per desenvolupar coneixement.

- Competències:

Les meves etiquetes fan referencia al treball a través de les noves tecnologies o multimèdia, ja que són molt importants avui dia a la nostra vida diària. Els infants neixen en un món cada cop més informatitzat on les tecnologies están a l'ordre del dia. Com a mestres hem de tenir en compte les noves eines multimèdia per ensenyar als alumnes d'una manera més lúdica i entretinguda.


No hay comentarios:

Publicar un comentario