lunes, 20 de mayo de 2013

Altres documentals que són d'interés sobre educació

"El sistema educativo es anacrónico"

Aquest documental és del programa d'Eduard Punset "Redes". Em sembla molt interessant perquè tracta  sobre com està canviant l'educació avui dia, ja que abans estava molt estancada amb aprenentatges memorístics i no deixava lloc a la creativitat, la iniciativa, la motivació.

Una frase del documental és: los maestros tienen que darles LUZ a los niños. Això significa que com a mestres hem de donar la motivació necessària perquè els alumnes evolucionin per ells mateixos, i nosaltres hem de descobrir el seu potencial intern de cadascú. Penso que és molt important i és un repte per als mestres arribar a canviar i millorar l'educació que donem als nostres infants.

Tot compta en l'educació, no només les matemàtiques o llengües... també compta la música, les arts plàstiques, la dansa... tot és important. En la nostra mà està canviar la manera d'ensenyar, de la mateixa manera que el nostre món ha canviat.




"Cuestión de educación"
Finlandia


Recomano veure el programa complet que tracta sobre questions d'educació en "Salvados". M'agrada aquest video en concret perquè parla de l'educació a Finlandia, un gran exemple d'educació a l'escola pública on és totalment gratuïta.






"Educació emocional"

Aquest video tracta sobre "l'educació emocional", tant important a la vida dels infants i que a totes les escoles s'hauria de treballar ja que és la base per a desenvolupar-se al món real. Són una sèrie d'habilitats socials i emocionals que fan que els alumnes expressin els seus sentiments, com es poden autorregular i com poden possar-se en el lloc de l'altra persona, pel seu benestar present i futur.

No tot està en els resultats acadèmics, ja que la importància està en el procés. També hi ha que deixar als infants expressar-se i descobrir quines són les seves habilitats, acompanyant-los en tot el procés, i sobretot no reprimir cap dels seus sentiments.

En definitiva: eines per viure la vida FELIÇ.




- Competències:

Les meves etiquetes fan referència a la investigació sobre documentals que hi ha a la xarxa sobre temes d'educació i els que més m'han agradat i que m'han aportat coses bones per la meva formació.

No hay comentarios:

Publicar un comentario